Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

CEYHAN’IN CAMİLERİ CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

CEYHAN’IN CAMİLERİ CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

CEYHAN’IN CAMİLERİ CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

CEYHAN’IN CAMILERI CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

Ceyhan Belediyesi 29 Mayis Cuma günü Cuma namazi ile yeniden ibadete açilacak olan camilerde ve toplu ibadet için belirlenen alanlarda bakim onarim ve dezenfeksiyon çalismasi baslatti.

Korona virüs salgini nedeniyle 19 Mart’ta ibadete kapatilan Cuma namazi ile yeniden ibadete açilacak. Cuma namazi için hazirlanan camilerin dezenfekte edildigini anlatan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem,  sadece kent merkezinde degil köylerde de ayni çalismanin yapildigini dile getirdi.

Ibadete Açilacak Camiler Açiklandi

12’si ilçe merkezinde olmak üzere 105 caminin ibadete açildigini ileten Baskan Erdem ; “Ilçe merkezimizde; Bugday Cami, Büyük Atatürk Parki, Büyük Mangit Cami, Ceyhan Stadyumu, Çifteminareli Cami, Fahrettinpasa Cami, Hatice Bilici Cami (Otogar Avlusu),Hasanaga Cami, Namik Kemal Mahellesi Pazar Yeri (Cumartesi Pazari),Muradiye Cami, Ulus Cami, Istiklal Mahallesi Pazar Yeri (Persembe Pazari) 29 Mayis’ta Cuma namazi ile yeniden ibadete açilacak. Biz ilçe merkezimizdeki ve çevre mahallerimizdeki camilerimizde bakim, onarim, ot biçme ve dezenfeksiyon çalismalari yapiyoruz. Cuma namazinda vatandaslarimizin ibadetleri için hazir olacak.  Ülkemizin tamaminda oldugu gibi ilçemizde de normallesme sürecine girdik.  Ancak uzmanlarin da açikladigi gibi salgin riski ortadan kalkmis degil. Bu nedenle vatandaslarimizin kisisel önlemlerini ihmal etmemesi büyük önem arz ediyor. Camilerimizde ibadet edecek vatandaslarimiz camilerimize gelirken kisisel seccadelerini getirmeleri ve maske takmalari gerekiyor.  Bu zorlu süreci el birligi ile atlatacagiz” ifadelerini kullandi. 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı